UCAPAN TAKZIAHPresiden serta seluruh Jawatankuasa Kerja KELAB VETERAN MAYC MALAYSIA  bersama-sama veteran MAYC yang lain amat sedih dan diatas kemalangan yang menimpa MH370  Keperitan keluarga dan sanak-saudara kakitangan dan penumpang penerbangan MH370 yang di laporkan hilang pada 8 March 2014 juga amat kami rasakan .

Kami mendoakan keselamatan dan kesejahteraan  semua ahli keluarga dan sanak saudara yang terlibat semoga mereka dapat mengharungi saat getir ini dengan penuh ketabahan. Kami iringkan doa kepada mereka yang telah pergi semoga roh mereka dicucuri rahmat dan keampunan.

 
KVMM juga ingin memanjangkan rasa terharu dan terima kasih kepada semua pihak yang telah dan masih bertungkus lumus di dalam usaha mengesan pesawat malang tersebut tanpa berputus asa walaupun dengan petunjuk yang amat terbatas. “Semangat perpaduan yang hebat ditonjolkan oleh pengurusan dan anggota pencari dan penyelamat yang datang dari pelbagai negara dan lapisan bangsa  turut serta membantu dalam operasi yang sangat mencabar ini, kata Datuk Nasir Safar.
 
Kami amat berbangga di atas kecekapan negara kita Malaysia mengurus operasi yang membabitkan kawasan dan aset yang sangat besar serta amat mencabar di dalam operasi mencari dan menyelamat yang merentas beberapa benua, tamba beliau.
 
Kepada semua kakitangan Penerbangan Malaysia ((MAS) , kami juga mendoakan semoga mereka menerima cabaran yang besar ini untuk bangun dan menjadi lebih hebat dan cemerlang. Kami akan terus memberi sokongan kepada MAS untuk sama-sama mengharungi saat susah  ini. Insya Allah.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: