JIHAD PERPADUAN

Berbeza sedikit dengan JELAJAH PERPADUAN, program ini tidak melibatkan sebarang pergerakan pisikal. Hanya memerlukan sebuah komputer, IPad atau smart phone untuk memberi pandangan mengenai isu-isu perpaduan di negara kita.

Ide ini telah dicadangkan oleh Dato Abdul Halim Hamad, Naib Presiden KVMM merangkap Pengerusi KVMM Negeri Kelantan pada mesyuarat agung tahunan kita yang ke7 baru-baru ini di Ipoh. Rata-rata perwakilan di mesyuarat agung itu telah bersetuju dengan cadangan ini kerana ianya hanya melibatkan masa dan pemikiran sahaja.

Pada 10/3/2014 akan diadakan satu perjumpaan di Pusat Jalur Lebar Komuniti, Melawai, Bachok, Kelantan untuk memikirkan reka bentuk pletfom bagi program ini. Berbagai cara boleh kita adakan untuk tujuan ini saperti membina sebuah website, mewujudkan satu blog, atau membuka akaun di facebook atau tweeter.

Pada tarikh ini juga seramai 10 orang ahli JKK Negeri Kelantan akan mengikuti kursus asas ICT di tempat yang sama dibawah anjuran SKMM. 

Sementara itu, veteran MAYC digalakkan untuk memberi pendapat mengenai hal ini melalui emel Setiausaha Agung di taib2waha@yahoo.com atau akaun facebooknya “taib wahab”

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: