SAMBUTAN MAULUDIL RASUL 1435H

OLYMPUS DIGITAL CAMERALebih 100 orang veteran telah hadir dimajlis sambutan Mauludil Rasul pada 24hb Januari 2014 di Hotel Seri Malaysia, Jalan Sturock, Ipoh.

Majlis ini diadakan sempena Mesyuarat Agung Tahunan KVMM ke 7. Majlis bermula dengan selawat nabi yang diketuai oleh Ustaz Mohd Hairani Kamsan bekas Pegawai Projek MAYC.

Ketika berucap pada majlis ini Datuk Nasir Safar, Presiden KVMM berkata beliau amat terharu dengan kehadiran begitu ramai Pengerusi dan wakil-wakil negeri. Ini jelas membuktikan bahwa semangat persaudaraan dikalangan pemimpin MAYC yang sangat kuat.

KVMM akan bangkit pada ketika yang sesuai untuk membantu pimpinan negara bagi menstabilkan keadaan politik. Sungguhpun kita semua sudah berusia semangat untuk terus berjuang masih kekal dikalangan kita sesuai pada hari kelahiran Nabi junjungan kita.

Majlis ini katanya akan meletakkan asas yang kukuh bagi kita untuk terus maju membangunkan negara.

Haji Azad bin Hashim, Ahli Majlis Fatwa Negeri Perak yang mewakili Mufti Perak ketika berucap berkata kita patut bersyukur dengan keamanan dan kesejahteraan yang sedang kita alami
dinegara ini.

Penggunaan kalimah Allah adalah digunakan untuk orang Islam sahaja saperti perkataan alquran, bailtullah, kaabah dan sebagainya. Jawatankuasa Fatwa negeri setelah sepakat tentang hal ini.

Beliau kemudiannya memberi hujjah yang panjang lebar mengenai kalimah Allah.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: