MEMIMPIN UNTUK KEPENTINGAN DIRI

Berebut-rebut jawatan biasa kita dengar dalam politik. NGO juga tidak terkecuali dan ini termasuklah MAYC. Ramai yang mahu memegang jawatan dalam MAYC kerana berharap untuk dapat menjadi calun dalam PRU. Sekiranya menang mereka amat berharap untuk dapat diberikan jawatan dalam kerajaan, tak kira jawatan apapun asal mendapat status dan boleh buat duit.

Hakikat ini amat terasa dengan adanya perebutan kuasa disana sini dalam MAYC. Sebuah pertubuhan sukarela sudah dijadikan medan untuk merebut berbagai-bagai faedah peribadi.

Malang sekali bagi mereka ini apabila sudah memegang jawatan penting dalam MAYC diberbagai-bagai perengkat, nama mereka tidak diangkat sebagai calun. Kalau menjadi calun pun bukan kerana jawatan mereka dalam MAYC.

Pemimpin MAYC harus sedar bahwa mereka tidak ada pengaruh lagi dalam politik negara, tidak saperti dulu Tidak ada sesiapa yang pedulikan mereka. Malah MAYC tidak lagi menjadi aset kepada mana-mana parti politik.

Oleh sebab itulah Veteran MAYC menganjurkan agar pemimpin MAYC sekarang menumpukan perhatian dan tenaga untuk menghidupkan semula MAYC dan kelab-kelab gabungannya. Program-program pembangunan dan kepimpinan perlu diadakan untuk melatih pemimpin dan sukarelawan muda.

Kembalilah keasal matlamat penubuhan MAYC, Veteran MAYC sedia membantu.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: