PRESIDEN MAYC SEKARANG

Kami ditemukan dengan Mohd Hazri, Presiden MAYC disatu perjumpaan Veteran Kedah di Alor Setar, dua tahun lalu. Beliau diminta berucap pada majlis itu sebagai tanda menghormati Presiden yang baru dilantik.

Dalam ucapannya yang begitu hambar,Mohd Hasri telah membuat berbagai janji untuk menyatupadukan MAYC dan menyelesaikan masalah kewangan Wisma Belia. Ternyata hingga hari ini segala janji ini tidak pernah dapat ditepati.

Kami telah menyusul perjumpaan kedua di majlis berbuka puasa di Kelab DiRaja Selangor. Mohd Hazri hadir bersama empat orang kakitangannya. Tidak seorang pun Exco yang lain turut hadir. Pada perjumpaan itu kami telah mengajukan berbagai soalan yang tidak boleh dijawab dengan tepat oleh Mohd Hazri kecuali apabila dibantu oleh kakitangannya. Ternyata perjumpaan tersebut hanya sia-sia dan membuang masa sahaja.

Selepas itu tidak ada sebarang usaha dari pihak MAYC untuk menjemput kita kemajlis-majlis dan program mereka. Disebaleknya Veteran MAYC menjemput seluruh Exco MAYC hadir dimajlis kita tetapi tidak pernah mereka mahu hadir.

Sekiranya sikap ini berterusan dalam MAYC, kita tidak nampak bagaimana ianya akan terus maju membangunkan belia bawah umur 40 tahun terutama sekali dalam bidang perniagaan.

breadman

Inikah program perniagaan yang boleh dijalankan oleh MAYC sekarang ??

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: