PRK YANG PALING TENANG

Kuala Besut adalah sebuah kawasan peranginan yang semula jadi dengan pengundi seramai 17000 orang yang akan menjalankan tugas pada 24/7/2013. Nekmat mengadakan PRK amat dirasakan dengan adanya berbagai program sumbangan dari parti-parti yang bertanding.

Begitu juga dengan keamanan yang sedang dirasakan oleh penduduk disini. Polis Diraja Malaysia (PDRM) dilaporkan membelanjakan RM10.4 juta untuk menjaga keselamatan dan keamanan sepanjang tempoh kempen pilihan raya kecil (PRK) Dewan Undangan Negeri (DUN) Kuala Besut ini.

Perbelanjaan itu untuk menyediakan makan minum kepada 2,789 pegawai dan anggota polis dari seluruh negara yang bertugas di kawasan berkenaan selain penyediaan kemudahan logistik.

Kaum muslimin juga berpeluang menghadiri majlis berbuka puasa dan menerima berbagai sumbangan untuk berbuka pada tiap-tiap hari, disamping menerima berbagai lagi peralatan untuk berbagai keperluan.

Berbagai projek juga sudah dijanjikan pada kempen PRK ini dan diharapkan semua janji ini akan ditunaikan memandangkan inya dibuat pada bulan puasa.

Setiausaha Agung, Taib Wahab dan Bendahari Kelab Veteran Datuk Akbar Ali kini berada di Kuala Besut untuk menjalankan tugas masing-masing.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: