KENAPA KDB DAN GMBO ?

Kita menilai bahwa penggunaan internet dan mengamalkan media baru sudah semakin tidak boleh dikawal dengan begitu bercambahnya sesawang yang dapat merosakkan pemikiran kita dan pengamal media baru yang tidak bertanggung jawab.

Maka atas saranan SKMM, Veteran MAYC akan menjalankan berbagai usaha untuk menimbulkan kesedaran dikalangan pengguna internet tentang perlunya mereka bijak menggunakannya. Tidak dengan menggunakan internet secara berhemah, kegiatan ini akan menimbulkan berbagai masalah keluarga dan sosial.

Veteran MAYC juga mendapati masih ramai lagi ahlinya bergiat dalam perniagaan sungguhpun dihujung usia. Oleh itu amat perlulah mereka menjalankan perniagaan mereka dengan pintar. Ini dapat dilakukan jika mereka dapat mengikuti program GMBO ( Get Malaysia Business Online) dengan biaya hanya RM 1,000 sahaja. SKMM boleh menyediakan pinjaman jika perlu.

GMBO adalah satu bentuk portal yang diwujudkan bagi membantu pengusaha kecil dan sederhana untuk menguruskan bisnes mereka dengan baik terutama sekali dalam memasarkan produk dan khidmat mereka.

Untuk tidak terus melengahkan masa, maka direncanakan program ini dijalankan dalam bulan puasa, sekali gus membolehkan kita berbuka dan menekmati ” halal bihalal” sesama kita.

ramai 1

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: