KERJASAMA MAYC/4B

Semasa bergerak dalam MAYC atau pun Gerakan Belia 4B pada masa lalu, tidak terfikir perlunya ada kerjasama diantara kedua NGO belia yang terbesar di Malaysia. Ini kerana dirasakan bahwa MAYC adalah pertubuhan belia bandaran dan Gerakan Belia 4B adalah pertubuhan belia luar bandar.

Ini ternyata salah kerana kedua buah pertubuhan ini mempunyai gabungan disemua kawasan diperengkat negeri dan daerah. Malah kegiatan kedua pertubuhan ini ada kalanya bertindih diantara satu sama lain dengan matlamat dan tujuan yang sama.

Dengan kesedaran inilah maka kerjasama dikalangan veteran/alumni kedua buah pertubuhan ini perlu diwujudkan supaya kekuatan mutlak dapat tercapai untuk terus membantu dan memberi khidmat kepada masyarakat.

MOU yang akan ditanda tangani ahad ini jelas menggariskan jenis dan bentuk kerjasama yang akan diadakan tanpa mengganggu program dan aktibiti kedua buah kelab veteran/alumni ini yang sedia ada.

Veteran MAYC yang mencetuskan ide ini dan Alumni 4B menyambutnya dengan baik dan bersemangat.

Gambar; Taib Wahab (SUA Kelab Veteran) dan Datuk Munawar (Setiausaha Perlaksana MOU) meneliti senaskah MOU untuk ditanda tangani oleh pempinan kedua pertubuhan pada ahad ini.

001

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: