PROGRAM SPEKKTRA DI SEPANG

Ketika meresmikan program SPEKKTRA Dato Dr Hj Karim Mansor ADUN Tg. Sepat, Selangor, berkata program saperti ini harus dikembangkan didaerah-daerah lain untuk disampaikan maklumat tepat mengenai kemajuan negara. Program SPEKKTRA katanya program yang baik untuk pembangunan keluarga.

Dato Ramli Norani, Pengerusi Kelab Veteran MAYC Negeri Selangor berkata rakyat Malaysia harus kekalkan aspek-aspek “sama rata sama rasa” dikalangan kita. Katanya pemimpin Veteran MAYC mempunyai semangat yang kental dan seharusnya mendidek gulungan muda untuk mempunyai jati-diri dan memainkan peranan membangunkan masyarakat kearah yang lebih baik dan sentiasa menjaga keamanan negara.

Seramai 400 orang telah hadir diprogram ini dan mengambil bahagian dalam saringan kesihatan yang disediakan oleh LPPKN. Mereka juga mengambil bahagian dalam beberapa acara kekeluargaan dan sukanika. Ceramah-ceramah mengenai kesejahteraan keluarga dan kesihatan reproduktif.

Kumpulan kesenian orang asli dari beberapa kampong diSepang termasuk Kg Sungai Buah telah memberi persembahan yang hebat dan amat menghiburkan.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: