SPEKKTRA DISEPANG AHAD INI

Pada petang esok seramai 100 orang petugas Veteran MAYC Sepang akan berkumpul di Kem Bina Negara, Tanjung Rhu, Sepang, Selangor  untuk membuat persiapan akhir bagi penganjuran program SPEKKTRA pada Ahad 10hb Februari ini.

Seramai 400 orang peserta program akan mula sampai di Tg Rhu mulai jam 7.30 pagi Ahad ini untuk mendaftar dan mengambil bahagian. Program akan bermula dengan berbagai acara  senaman dan akan dikuti dengan majlis pelancaran pada jam 9.00 pagi yang akan diresmikan oleh Datuk Ramli Haji Norani, Pengerusi Kelab Veteran Veteran MAYC Negeri Selangor.

Menyusul selepas itu akan diadakan tiga ceramah mengenai kekeluargaan, kesihatan reproduktif dan keselamatan keluarga. Kesemua ceramah-ceramah ini akan disampaikan oleh pegawai-pegawai LPPKN. LPPKN juga akan menyediakan bas khas yang dilengkapi dengan peralatan pemeriksaan perubatan untuk memeri perkhidmatan pemeriksaan percuma kepada semua yang hadir diprogram tersebut.

Pemeriksaan ini akan meliputi pemeriksaan kandungan gula dalam darah, tekanan darah dan berbagai lagi pemeriksaan yang diperlukan oleh pengunjung.

Pada tengah harinya akan diadakan majlis penutupan yang akan disempurnakan oleh Datuk Nasir Safar, Presiden Kelab Veteran MAYC Malaysia.

Semua ahli veteran yang ada masa lapang silalah datang bersama keluarga di Kem Bina Negara, Tg Rhu, Sepang ahad ini.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: