NOSTALGIA MAYC

Salah satu acara yang diperkenalkan di Majlis Makan Malam sempena Mesyuarat Agung Tahunan pada 26hb Januari yang lalu ada berbicara tentang masa lampau dalam MAYC.

Seramai enam orang telah mengambil bahagian pada acara Nostalgia MAYC ini dengan dimulakan oleh Pak Siddek Ghouse bekas Timbalan Presiden MAYC sewaktu Tan Sri Junid menjadi Presiden. Siddek memulakan kerjayanya dengan MAYC sebagai Pegawai Serantanya dan setelah itu memegang beberapa jawatan dalam MAYC sebelum dilantik sebagai Pegawai Perhubungan Akhbar kepada Dato Seri Dr Mahathir Mohamad ketika itu Menteri Pelajaran Malaysia.

Selepas itu Omar Haji Hassan dari Pulau Pinang pula  telah memberikan nostalgianya semasa bergerak dalam MAYC bukan sahaja di Pulau Pinang, malah diperengkat kebangsaan . Beliau merupakan ahli MAYC yang pertama mengikuti program lawatan kepimpinan ke Jepun pada awal tahun 80an.

Dato Ibrahim Che Mat dari Negeri Sembilan pula menceritakan bagaimana penglibatan beliau dalam pergerakan MAYC dapat memberi manfaat secara langsung kepada nya dalam berbagai hal. Beliau adalah bekas Pengerusi MAYC Negeri Sembilan dan sekarang ini Pengerusi Kelab Veteran MAYC Negeri Sembilan.

Demikianlah sebahagian dari beberapa tokoh yang dapat mengambil bahagian dalam acara ini yang telah memberi ingatan semula kepada semua yang hadir betapa hebatnya pergerakan MAYC pada masa yang lalu.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: