TUN DR MAHATHIR MOHAMAD

Dari segi penyampaian sewaktu berucap Tun Dr Mahathir tidaklah sehebat Tan Sri Sanusi Junid. Kerana Tan Sri Sanusi mempunyai banyak kelebihan memberi pidato ala Presiden Sukarno atau ketua-ketua negara yang lain.

Setelah mengikuti kedua-dua tokoh ini berucap hampir 30 tahun lamanya jelas kepada kita bahwa penerimaannya agak berbeda. Yang satu memberi kesedaran yang mendalam dan yang satu lagi memberi semangat yang berkobar-kobar.

Apa pun kesimpulan kita, keinginan untuk mendengar mereka amat sentiasa diperlukan dari masa kesemasa.

Ramai yang berpendapat kata-kata Tun tidak lagi relevan buat mas ini dan tentunya ini akan jauh lebih berbeda bila Tun sudah tiada.
BILA TUN DR MAHATHIR BERUCAP
Salah satu keistimewaan Tun sewaktu berucap adalah suaranya tidaki meninggi dan tidak pernah menggunakan kata-kata yang lucah dan menghina sesiapa. Cadangan-cadangan beliau amat berguna kerana ianya disampaikan kepada kita sebagai orang tua yang berpengelaman dan bersifat iklas. 

Beginilah suasana semasa Tun Dr Mahathir bersama dengan lebih 200 orang veteran MAYC pada 7.1.2013 di Putrajaya. Ramai yang tidakhadir mungkin tidak merasakan ini kerana Tun masih hidup dan tentunya ini akan jauh lebih berbeda bila Tun sudah tiada.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: