TABUNG BANTUAN GAZA

Tun Dr Mahathir Mohamed selaku Pengerusi Yayasan Keamanan Global Perdana hari ini melancarkan Tabung Bantuan Gaza untuk membantu mangsa jenayah perang yang sekarang ini dilancarkan oleh tentera Israel.

Majlis pelancaran ini diadakan diruang legar PWTC, Kuala Lumpur dengan dihadiri oleh jurukamera dan wakil akbar tempatan yang turut membantu melancrkan tabung ini.

Turut hadir dimajlis tersebut adalah adek Mahmoud Al-Sammouni 15 tahun yang menjadi saksi diperbicaraan mengenai Palestine yang diadakan selepas pelancaran tersebut.

Seluruh keluarga Mahmoud berjumlah 29 orang telah dibunuh oleh tentera Israel pada tahun 2009 dalam satu kejadian yang amat mengerikan dan menjadi pengalaman yang paling pahit dalam hidupnya.

Taib Wahab, Setiausaha Agung KVMM sempat beramah mesra dengan Mahmoud untuk menyatakan simpati rakyat Malaysia terhadap nasib dirinya dan kejuga keadaan di Gaza sekarang ini.. Allah selamatkan GAZA

Bersama Mahmoud Al-Sammouni diperbicaraan mengenai Palestine 20/11/2012 diPWTC. Mahmoud adalah diantara 13 orang yang telah memberi keterangan di perbicaraan ini selama tiga hari berakhir esok. Pada tahun 2009 tentera Yahudi telah menyerang kediamannya dan membunuh kesemua 29 orang ahli keluarganya. Allah selamatkan GAZA
SAVE GAZA & PALESTINE.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: