SEMINAR SEKATA DI BALIK PULAU

Seramai 139 orang telah hadir di Seminar Pencegahan Jenayah ( Sekata )semalam di Dewan Seri SMK Seri Balik Pulau, Pulai Pinang. Dianjurkan bersama oleh Kelab Veteran MAYC Malaysia dan PIBG SMK Seri, program ini telah menarik kehadiran warga pekan Balik Pulau.

Pengerusi Penyelaras Haji Ramli Din yang juga Pengetua SMK Seri berkata tiga orang penceramah telah memberikan penyampaian mereka dalam berbagai tajuk yang meliputi komunikasi kekeluargaan, peranan ibu bapa dalam membentuk nilai murni pada diri anak-anak dan berbagai aspek penyakit sosial.

Presiden Kelab Datuk Nasir Safar ketika meresmikan Seminar berkata bu bapa memainkan peranan penting untuk mempastikan anak-anak diasuh dengan nilai-nilai murni yang akan dapat mengurangkn kadar jenayah di ngara ini sesuai dengan hasrat dan matlamat Gagasan 1Malaysia. Beliau menyeru agar ibu bapa akan terus memainkan peranan ini kerana pencegahan jenayah adalah tugas kita bersama.

Sijil-sijil penyertaan telah disampaikan oleh bmantan Timbalan Ketua Menteri Pulau Pinang dan juga ADUN Teluk Kumbar YB Dato Mohd Helmi.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: