VETERAN TRENGGANU DILANCAR

Lebih 200 orang veteran dan tetamu telah hadir di majlis pelancaran Kelab Veteran MAYC Negeri Trengganu pada 28 September 2012 di Laman Inap Desa, Teluk Ketapang, Seberang Takir, Kuala Lumpur.

Datuk Nasir Safar, Presiden KVMM ketika berucap meresmikan acara pelancaran berkata semangat 1Malaysia harus terus disemarakkan dikalangan bukan sahaja veteran MAYC, malah dikalangan yang muda-muda.

Untuk inilah, tambahnya ditubuhkan KVMM Negeri Trengganu. Beliau berharap veteran MAYC akan terus menjalankan program supaya pengalaman mereka dapat di wariskan kepada yang masih belia.

Beliau mengucapkan setinggi tahniah kepada barisan JKK Negeri Trengganu pimpinan Haji Alias Mustaffa kerana berjaya mengumpulkan veteran dinegeri itu untuk sama-sama terus memberi khidmat kepada masyarakat setempat.

Satu majlis penyampaian cenderamata ” jasa mu dikenang” telah diadakan pada acara tersebut dan 10 orang veteran MAYC telah menerima cenderamata tersebut.

Haji Alias Mustaffa, Pengerusi KVMM Trengganu ketika berucap diawal majlis berkata, KVMM Negeri Trengganu akan terus mendukung usaha pusat bagi memberi kesedaran dikalangan rakyat tentang pentingnya dihayati gagasan 1Malaysia.

Turut hadir di majlis tersebut adalah Datuk Yusoff Hamid, Tim Presiden, Maznah Abullah, JKK, Datuk Ibrahim Che Mat, Pengerusi KVMM Negeri Sembilan dan Mohd Anuar Ujang, SU Veteran Negeri Sembilan.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: