BERSAMA IBRAHIM IDRIS

Bersama abangnya Ali Idris, Haji Ibrahim telah mengasaskan penubuhan salah sebuah kelab belia gabungan MAYC yang paling aktib di Selangor pada awal tahun 70an. IBU adalah singkatan kepada kelab Ikatab Belia Utama di Petaling Jaya.

Kelab ini telah menjalankan berbagai program pembangunan belia dan khdimat masyarakat serta menjadi pendukung kuat pergerakan MAYC Pusat. Sementara Ali Idris memegang jawatan Bendahari MAYC, Haji Ibrahim pula telah menyandang jawatan Penolong Setiausaha Agung dibawah pimpinan Tan Sri Sanusi Junid yang menjadi Presiden pada waktu itu.

Setiausaha Agung KVMM, Taib Wahab telah menziarahi beliau dikediaman keluarganya di Kg Melayu, Petaling Jaya semalam untuk menyampaikan bingkisan dan sumbangan Hari Raya. Haji Ibrahim amat bersyukur diatas ingatan kawan-kawan veteran MAYC serta meminta didoakan segera sembuh dari penyakitnya.

Beliau baru sahaja selesai pembedahan mata dan masih mendapat rawatan susulan di Pusat Perubatan Universiti, Petaling Jaya. Penyakit yang sedang beliau hidapi ini adalah akibat penyakit kencing manis sejak beberapa lama.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: