PERGERAKAN BELIA OLEH BELIA SENDIRI

Buat pertama kalinya dalam sejarah MAYC, kepimpinannya diterajui oleh seorang bukan ahli politik . Ini bererti bahwa kegiatannya juga tidak akan berbau politik.

Kegiatan MAYC selepas ini semesti akan tertumpu kepada usaha-usaha untuk membangunkan masyarakat belia yang bukan  hanya yang menjadi ahli MAYC. Agenda pertamanya adalah untuk membangunkan semula pergerakan MAYC yang sejak beberapa tahun ini imejnya tercalar dan tidak mampu menguruskan Wisma Belia dengan baik.

Kepimpinan baru MAYC hendaklah menyusun semula barisan dan menghidupkan semula kelab-kelab yang tidak lagi bergerak dan hentikan usaha-usaha untuk membatalkan kelab-kelab yang masih hidup tetapi tidak sekongkol dengan mereka.

Menyusun semula barisan perlu menjadi wadah pergerakan MAYC hari ini dan dalam masa yang sama hendaklah mencungkil bakat kepimpinan baru dikalangan mereka supaya MAYC tidak lagi ketandusan pemimpin yang berkebolehan.

Program-program baru hendaklah diperkenalkan dan tidak hanya menunggu ide dari Kerajaan dan mencontohi usaha-usaha NGO belia yang lain.

Pimpinan dibawah Mohd Hasri mampu melakukannya.

Advertisements

One Response

  1. yes sememang benar sungguh lontaran ini..belia adalah untuk belia..jika benar gerakan MAYC boleh benar-benar ikhlas untuk majukan belia2 tanahair saya adalah individu yang pertama sekali ke hadapan dan pastinya akan saya susun belia2 yg tulen yang dahagakan ruang untuk bersukarelawan tanpa batasan selagi tidak menyalahi undang2 dan tidak perlu risau perlu menjaga kepentingan mana2 pihak tanpa sebab..MAYC perlu berubah sepenuhnya! saya amat dambakan kepimpinan Akhramsyah Sanusi bersama Azmi Ismail dan beberapa yg lain yg begitu ikhlas dan jitu dalam perjuangan membela nasib belia2 namun jika MAYC boleh benar2 transform nescaya akan mendapat sokongan dan pasti berjaya insyaallah..sementara ini saya tunggu dan lihat,,bak kata orang Perak..teman udoh getik..hehe..jangan lupa kita adalah orang Islam dan amanah adalah cabang ibadah bukan cabang menimba kekayaan diri..salam ramadhan buat semua.. 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: