PROGRAM CELEK ICT UNTUK VETERAN

Tujuan asas mengadakan program ICT ini adalah untuk memperkenalkan penggunaan komputer kepada gulungan veteran yang masih lagi ketinggalan dalam hal penggunaan media baru. Kaedah yang digunakan untuk pengajaran adalah amat mudah dan mesra warga emas.

Hanya dalam masa satu hari sahaja semua pelatih akan dapat menggunakan sebuah komputer dengan baik serta dapat menggunakan internet bagi segala urusan hariannya.

Mereka  akan diajar untuk menggunakan emel dan media sosial saperti facebook. Mereka juga akan diajar untuk memulakan blog masing-masing sebagai satu media untuk menyampaikan sesuatu kepada pembaca alam maya.

Oleh kerana batasan kemudahan komputer dan jalur lebar, hanya 10 orang sahaja boleh mengikut program ini pada satu-satu masa. Program yang bermula dari jam 9.00 pagi itu akan tammat pada jam 4.00 petang.

Para veteran semua digesa untuk mengikuti program ini yang dikelolakan bersama Suruhanjaya Kommunikasi Multi Media ( SKMM ) yang telah membena lebih dari 200 pusat jalur lebar komuniti (PJK) diseluruh negara)

Penganjur perengkat negeri diminta berhubung dengan penyelaras program di talian 012-2992911

Advertisements

One Response

  1. […] Warriors[FF/Oneshot/S/PG-15] Nothing’s OverDolce & Gabbana Luncurkan Koleksi CouturePROGRAM CELEK ICT UNTUK VETERANPROGRAM CELEK ICT UNTUK VETERAN body.custom-background { background-image: […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: