PENCEGAHAN JENAYAH

Jenayah berlaku dimana-mana sahaja tanpa mengira masa dan tempat. Lebih-lebih lagi dalam keadaan yang tidak menentu. Oleh yang demikian amat perlu pencegahan dimulakan dirumah dengan menggunakan kaedah yang berkesan dan mampan.

Diatas kesedaran inilah Kelab Veteran MAYC Malaysia dengan kerjasama berbagai agensi dan pertubuhan kerajaan menganjurkan siri seminar untuk memberi kesedaran tentang betapa pentingnya mencegah kejadian jenayah. Dengan kerjasama dan sokongan NCWO, LPPKN dan KPWKM, KVMM akan melancarkan siri Seminar ini pada Ahad 24hb Jun2012 jam 8.00 pagi di Dewan Serbaguna, PJS4, Taman Indah Jaya, Petaling Jaya. yang akan diresmikan oleh Presiden KVMM Datuk Nasir Safar.

Program pertama ini akan dihadiri oleh 200 orang peserta terdiri dari ibu-ibu rumah tangga di sekitar Petaling Jaya Jaya. Seminar satu hari ini akan menyentuh berbagai aspek pencegahan jenayah yang boleh dilaksanakan ditempat masing-masing. Yang berminat untuk menyertai program kali ini dan program-program akan datang dipersilakan berhubung dengan Pengerusi JKK Wanita, Maznah Abdullah di tel: 0173310572.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: