SEMINAR PENCEGAHAN JENAYAH

JKK Wanita Kelab Veteran MAYC Malaysia akan mengadakan satu Seminar Pencegahan Jenayah pada 24hb Jun2012 jam 8.00 pagi di Dewan Serbaguna, MBPJ, Jalan PJS 4/19, Taman Indah Jaya, Petaling Jaya dengan bertemakan KESELAMAT KELUARGA ADALAH TANGGUNG JAWAB KITA.

Program tajaan Majlis Kebangsaan Pertubuhan Wanita Malaysia (NCWO) akan dihadiri oleh 200 orang peserta disekitar Petaling Jaya. Seminar satu hari ini adalah yang pertama dianjurkan oleh JKK Wanita KVMM dan ianya akan juga diadakan dinegeri-negeri lain mengikut format yang sama.

Maznah Abdullah, Pengerusi JKK Wanita berkata tajuk-tajuk yang akan diceramahkan adalah (1) Komunikasi keluarga (2) Disiplin anak-anak (3) Kemahiran kesihatan produktif. Sijil kehadiran akan disampaikan kepada semua peserta yang hadir.

Program ini katanya mendapat kerjasama Kementerian Pembangunan Wanita. Keluarga dan masyarakat, LPPKN, dan Sekata Outreach.

Beliau meminta KVMM negeri-negeri mencadangkan tarikh dan tempat untuk seminar ini dianjurkan diperengkat negeri masing-masing. Peruntukan khas akan disediakan untuk membiayai seminar ini.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: