HIMPUNAN BELIA YANG TIDAK MINAT BERHIMPUN

Sudah menjadi trend sekarang ini untuk mengadakan berbagai-bagai himpunan untuk para belia. Bermula dari dari Himpunan Jutaan Belia di Putrajaya kepada Himpunan Ribuan Belia di Tasik Titiwangsa. Malangnya program saperti ini tidak memberi sebarang impak kepada para belia yang lebih suka duduk didepan laptop dirumah atau diinternet cafe atau lepak saja di mall atau shopping complek dimana-mana.

Yang datang pun sekadar untuk mendapatkan hadiah-hadiah dan makan percuma yang disediakan. Begitu juga dengan program-program lain yang diadakan oleh berbagai jabatan kerajaan dan NGO untuk merayakan sesuatu.

Oleh yang demikian amat perlu bagi penganjur program saperti ini untuk mempastikan sasaran kehadiran mereka dan tidak membazirkan wang ringgit penaja yang seharusnya patut digunakan bagi program-program yang lebih berfaedah dan bermakna lagi.

Program-program untuk memacu belia hebat boleh dijalankan dengan menjemput penceramah yang dapat menarik ramai belia untuk mendengar dan dimotivasikan. Program saperti ini juga dapat membentuk belia-belia yang pandai berpidato saperti Bung Karno, Hilter dan Barack Obama.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: