KRISIS MAYC TIDAK BERKESUDAHAN

Satu sms  dari  talipon no:  0133563496 yang diterima awal pagi tadi berbunyi:

” Saya tidak rasa terkejut atau hairan dengan berita tentang kawasan batu. Apa yang saya faham melalui surat Menteri selepas pertemuan dengan TKSU tempoh hari. Kandungannya agak longgar.

Hanya arahkan kebangsaan mengadakan AGM pada Julai saperti mana yang dipersetujui kedua belah pihak. Sekiranya gagal maka pendaftaran MAYC akan dibatalkan. Itu yang mereka mahukan…..Membatalkan MAYC sapertimana yang kita sudah lama tahu.

Itu sebab kenapa mereka tak hadir dalam pertemuan kedua dengan ROY tempoh hari dan betapa beraninya Sdr Azhar ( Perlis ) mewakili kebangsaan berucap akan membakar perlembagaan MAYC sekiranya KBS berani campurtangan dalam isu MAYC.  Jika  diimbas kembali sejak sekian lama KBS hanya berusaha menunjukkan mereka ambil berat tentang isu MAYC apabila tiba MPBN bersidang bagi meredakan kemarahan klompok kita yang diterjemahkan melalui Ku Iskandar Ku Saad ( Kedah). Selepas itu diam menyepi.

Jadi  sekarang saya pulangkan kembali kepada semua untuk fikirkan tindakan lanjut kita sementara suara kita masih didengar memandangkan PRU dan sambutan Hari Belia Perengkat Kebangsaan belum berlangsung.

Rasanya selepas itu semua, tidak siapa nak pedulikan kita lagi dah. Saperti melukut ditepi gantang.”

Sama-samalah kita renungkan dan kalau ada komentar silakan hantarkan keblog ini.

Advertisements

One Response

  1. sebagai bekas pengerusi tetap MAYC Kebangsaan,saya amat sayangkan MAYC.Sehingga orang Melaka akan memanggil saya ghani mayc. Harapan saya semua ahli MAYC yang lama dan baru perlu berkorban demi masa depan MAYC.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: