KISAH CINTA 2 DI UTM

Memasuki Dewan Sultan Iskandar pada sabtu malam untuk menghadiri MALAM PERMATA GEMILANG, macam ada satu majlis perkahwinan berlangsung. Ini kerana hiasan dalaman dewan adalah paling sesuai buat majlis saperti ini.

Sambutan dan tepukan yang bergemuruh menyambut ketibaan saya dan barisan Naib Canselor, Pengetua, Dekan, Felo dan ramai lagi jelas menunujukkan kemeriahkan malam itu.

Untuk menyata rasa syukur dan terima kasih saya, maka satu ucapan yang diisi dengan pengalaman peribadi tentang Steve Job, tentang pendidikan dan kemanusiaan yang disandarkan rasa cinta telah saya berikan dalam masa 15 minit sahaja.

Kata saya, hidup di kampus UTM bukan saja untuk mendapat ijazah tetapi untuk membina diri bagi menjadi manusia yang berguna kepada negara dan masyarakat.

Rasa cinta terhadap bidang yang dipelajari dan kehidupan dikampus yang terbaik di negara ini hendaklah sentiasa ada. Dengan rasa cinta juga mahasiswa dapat mencapai prestasi tinggi saperti yang dituntut dalam Gagasan 1Malaysia.

Tema malam itu  ” Night in the garden” amat sesuai sekali kerana kampus UTM adalah sebuah taman ilmu yang paling cantik sekali. Tahniah UTM.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: