KEMANA SELEPAS BELIA

Akta Belia membataskan umur belia kepada 40 tahun. Selepas itu manusia ini bukan lagi belia, hanya menantikan waktu untuk jadi senior atau veteran atau warga emas atau nama-nama lain yang sesuai.

Bagi kami yang sudah menjadi veteran dan bergabung dengan KVMM masih terdapat banyak lagi yang harus diperjuangkan untuk dapat terus hidup dengan selesa dan dihargai.

Belum ada lagi kemudahan memegang kad warga emas diMalaysia. Dinegara-negara lain kad ini membolehkan potongan harga pengangkutan awam, kemudahan perubatan dan sebagainya.

Malah pada umumnya rakyat Malaysia belum lagi mampu untuk memberi keutamaan kepada warga emas yang menaiki pengangkutan awam atau yang memerlukan layanan dikaunter-kaunter pembayaran di pejabat kerajaan maupun di tempat-tempat lain.

Hal ini amat memperihatinkan dan perlu mendapat pembelaan secepat mungkin supaya kami yang sudah berumur ini mendapat tempat yang sewajarnya didalam masyarakat 1Malaysia ini.

Bagi mereka yang sudah berumur lebih dari 40 tahun masuklah bergabung dengan NGO yang berkenaan dan yang dirasakan dapat memberi sumbangan.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: