BARISAN JAWATANKUASA KERJA YANG BARU

Saperti NGO-NGO yang lain KVMM mengadakan pemilihan Jawatanakuasa Kerja yang baru sebagai satu keperluan perlembagaan dan juga untuk mewujudkan satu barisan pegawai kanan kelab yang akan menjalankan segala dasar dan rumusan yang telah dibuat semasa berjalannya Mesyuarat Agung yang lalu.

Oleh yang demikian adalah diharapkan JKK yang baru dilantik di bawah pimpinan Datuk Nasir Safar akan dapat menjalankan tugas untuk terus membangunkan KVMM dalam berbagai aspek terutama sekali diperengkat negeri. Dengan terlantiknya Datuk Mohd Yusoff Hamid dijangkakan banyak lagi program veteran dapat diadakan. Sementara itu Datuk Nasir akan terus memberi ceramah-ceramah 1Malaysia dikawasan-kawasan yang strategik.

JKK dari negeri-negeri pula saperti Datuk Ismail Haji Omar ( Penang), Datuk Hamzah Kassim ( Negeri Sembilan) dan Dato Ramli Norani ( Selangor ) akan dapat memperkenalkan kaedah baru untuk meramaikan lagi keahlian KVMM dinegeri masing-masing.

Sekiranya pindaan perlembagaan KVMM diluluskan oleh Pendaftar Pertubuhan maka pemilihan JKK akan diadakan tiga tahun sekali dan ini akan membolehkan JKK menjalankan program-program jangka panjang.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: