DATUK NASIR SAFAR DILANTIK PRESIDEN

Datuk Nasir Safar telah dilantik sebagai Presiden Kelab Veteran MAYC Malaysia di Mesyuarat Agung Tahunannya semalam 21hb Februari 2012. Mesyuarat Agung Tahunan yang berlangsung pada jam 4.00 petang di Hotel Anika itu juga telah melantik Datuk Mohd Yusoff Hamid sebagai Naib Presiden , Datuk Akbar Ali sebagai Bendahari dan Taib Wahab sebagai Setiausaha.

Turut dilantik adalah Ruslan Zainal Abidin, Maznah Abdullah, Omar Haji Hassan, dan Dato Ramli Norani sebagai Jawankuasa Kerja.

Seramai 66 orang ahli Kelab Veteran dari seluruh Semenanjung Malaysia telah hadir di mesyuarat agung yang mengambil masa selama 30 minit sahaja.

Semasa membentangkan Laporan Tahunan 2011, Taib Wahab selaku Setiausaha telah menyatakan bahwa segala isi laporan adalah dipetik dari blog resmi kelab veteran iaitu http://www.veteranmayc.wordpress.com yang dibuat postingnya pada setiap hari dan oleh kerana itu ketepatan laporan tersebut tidak perlu disangsikan.

Datuk Akbar Ali, selaku Bendahari pula elah melaporkan bahwa kira-kira kelab diawal tahun berbaki sebanyak RM 168,835 dan mendapat sumbangan dari Pejabat Perdana Menteri sebanyak RM200.000.

Hanya RM 99,251 sahaja yang dibelanjakan sepanjang tahun untuk menjalankan berbagai program, katanya. Baki dalam bank pada akhir tahun adalah RM 269,584.

Datuk Mohd Yusoff Hamid pula telah membentangkan beberapa pindaan perlembagaan kelab yang diterima sepenuhnya oleh perwakilan yang hadir.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: