USAHAWAN DIGESA AMBIL PELUANG

Usahawan bumiputera disaran bijak menggunakan peluang yang disediakan kerajaan dengan mengambil bahagian dalam program transformasi Kuala Lumpur agar mereka tidak ketinggalan.

Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Ahmad Maslan berkata usahawan bumiputera di Lembah Klang serta Selangor perlu mengambil peluang dalam pembangunan semula Kampung Baru, Daerah Kewangan Antarabangsa Kuala Lumpur(KLIFD) serta projek Transit Aliran Berkapasiti Tinggi (MRT) dari Sungai Buloh ke Kajang.

Beliau berkata demikian kepada pemberita pada majlis Malam Sumbangsih Usahawan Melayu Alaf 21 bersama Program Digital Ekonomi Melayu (PDEM) di sini hari ini. Turut hadir Penaung Persatuan Penjaja dan Peniaga Kecil Melayu Kelana Jaya Datuk Abu Hasan Mohd Nor serta 1,000 usahawan bumiputera.

Mengulas program PDEM, Ahmad yang juga Ketua Penerangan Umno, berkata ia adalah bagi memudahkan perkongsian maklumat ekonomi di kalangan orang melayu dan usahawan bumiputera melalui teknologi maklumat.

“Saya harap dengan pelancaran PDEM ini usahawan bumiputera sentiasa peka dan berusaha mendapatkan maklumat mengenai sesuatu peluang perniagaan selain menggunakan platform media baru, dan usahawan bumiputera perlu bijak menggunakan platform media baru seperti laman web, facebook dan twitter untuk mempromosikan perniagaan mereka kepada orang ramai,” katanya.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: