PENGGUNAAN ALAT MEDIA TERBARU

Pentadbiran NGO dan aktibiti sukarelawan tidak boleh lagi menggunakan kaedah lama. Malah produktiviti mereka boleh ditingkatkan lagi dengan memilih menggunakan tablet.

Pada masa ini, banyak urusan NGO  mengamalkan konsep “bekerja dari rumah” dan sekiranya tablet digunakan berbanding komputer riba, tempat kerja boleh dipelbagaikan.

Ini akan meningkatkan produktivitu NGO kerana pekerja akan mempunyai akses ke pejabat pada bila-bila masa dan di mana jua.

Penghantaran peranti mudah alih akan mengatasi penghantaran PC dalam tempoh satu hingga satu setengah tahun dan pekerja di ekonomi membangun dan maju, akan bergerak daripada peranti IT atau yang diuruskan seperti Blackberry kepada peranti iPhones, iPads, Android atau Symbian.

Pertumbuhan tablet akan terus meningkat. Inilah fenomena pada masa ini di negara-negara Asean, terutamanya Malaysia, Singapura dan Thailand.

Menjelang 2015, tablet bersedia untuk menguasai 23 peratus daripada keseluruhan jualan PC.

Membawa maklumat sulit dan rahsia berkaitan NGO dan pengguna di tablet, amat rapuh dan merbahaya. Oleh itu sekretariat NGO haruslah menggunakan software yang mampu mengatasi masaalah ini

Selain daripada itu, produk itu akan digunakan untuk melaksanakan pelindungan malware, kawalan dan pengurusan jalur lebar.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: