MESYUARAT AGUNG MAYC

Masih banyak lagi perkara yang belum dapat dibereskan sebelum berlangsungnya Mesyuarat Agung MAYC hari ini di Air Keroh D’Village Resort, Melaka.

Perwakilan dari Negeri dan Kawasan tidak banyak masaalahnya. Tetapi diperengkat kelab banyak yang telah dikeluarkan daripada senarai ahli gabungan. Ini telah dilakukan untuk mempastikan tidak adanya sebarang masaalah sewaktu berjalanannya mesyuarat agung.

Terdapat juga beberapa kelab yang baru sahaja dimasukkan kedalam daftar ahli dan dalam keadaan yang agak terburu-buru sehingga JKK Kawasan dan Negeri sendiri tidak mengetahuinya kerana ini telah dilakukan oleh Ibu Pejabat. Sebab-sebabnya kita sendiri dapat ramalkan.

Satu sms yang diterima dari Nor Azmi Azilan, mantan Pengerusi MAYC Wilayah Persekutuan kepada Tan Sri Syed Hamid berbunyi:

Saya merasa amat dukacita terhadap MAYC kerana menafikan hak Persatuan Belia Jaya Taman Batu Muda, Kuala Lumpur yang merupakan nadi MAYC WP selama Tan Sri Syed Hamid menjadi Presiden MAYC. Walaupun pada ketika itu selepas era Dato Yusoff Hamid, semua exco MAYC WP ( Sulaiman Dahlan/Misnah Umar dan lain lain) tiada persatuan belia. Namun atas semangat MAYC, Persatuan Belia Jayatetap bersama mereka sehingga MAYC WP dapat didaftar dibawah ROY adalah atas usaha rakan-rakan Persatuan Belia Jaya tetapi telah diketepikan begitu sahaja tanpa alasan yang munasabah.

Walau bagaimana pun di AGM inilah peluang yang terbaik untuk membereskan segala permasaalahan mengenai kelab gabungan asalkan ianya dapat dibincang dalam suasana yang tenang dan aman.

Kelab Veteran mengucapkan SELAMAT BERSIDANG dan kekalkan lah semangat dan perjuangan MAYC yang sebenarnya tanpa memperjuangkan kepentingan pihak-pihak yang tertentu terutama sekali oleh mereka yang mahu menghancurkan MAYC.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: