MAYC BERGOLAK LAGI

Baru semalam saya mendapat sms dari Akramsyah Sanusi, Presiden MAYC Kebangsaan yang berbunyi:

Salam Datuk-datuk kepimpinan Veteran. MAYC bergolak kembali apabila Sdr Mus memanggil AGM pada 16 Disember 2011 di Melaka tanpa menjemput semua pihak sekali gus melanggar arahan Dato Seri Menteri pada surat bertarikh 11 Oktober 2011 yang diulang semula oleh Menteri sendiri dan diminit pada Majlis Perundingan Belia Negara bulan lepas. Pola begini adalah tindakan orang2 setia Mus mengecualikan walau kumpulan atas pagar dari rencana mereka, sekali gus mengecilkan lagi barisan MAYC beliau. Harap maklum.

Reaksi kami di Kelab Veteran MAYC adalah saperti berikut:

1. Ahli-ahli yang tidak dipanggil patut hadir di AGM tersebut kerana ini adalah hak mereka.

2. Sekiranya tidak dibenarkan masuk mereka hendaklah berpiket dihadapan dewan mesyuarat untuk membantah dan membuat sidang media.

3. Mereka hendaklah mengistiharkan bahwa AGM itu adalah tidak sah dan melaporkannya kepada Kementerian Belia dan Sukan dan Menterinya sekali.

Cadangan kami:

Tidak ada apa yang patut dikhuatirkan dengan hal ini kerana ini adalah angkara seorang “pemimpin” yang bodoh, lulusan UKM dan bertugas di MFA sebagai seorang Pegawai dan dulunya seorang Setiausaha Kerja yang bercita-cita ingin menjadi seorang Presiden.

Saperti seekor monyet apabila diberikan sekuntum bunga, beginilah jadinya.

Advertisements

3 Responses

  1. akram tu pandai sgt keee??????

  2. Bahasa menunjukkan Bangsa. Siapa bodoh siapa berakal boleh diketahui dari bahasanya. Saya tidak menyokong mana2 pihak kerana semuanya inginkan kebaikan untuk MAYC tapi…gunalah bahasa yang baik2.

  3. Alhamdulillah semuanya berjalan lancar di Melaka negeri bertuah.. so lepas ini akramsyah x payah lah nak mengaku diri sebagai Presiden MAYC Kebangsaan lagi.. terimalah ketentuan dari Allah… Percaya kepada Qada’ dan Qadar… Sesungguhnya Allah lebih mengetahui dari apa yang kita ketahui.. dan saya harap Veteran Mayc ini lebih relevan dan tidak hanya menyebelahi sebelah pihak sahaja…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: