KALAU DATUK AZRAN BOLEH KENAPA KITA TIDAK

Tujuan Datuk Azran Abd Kadir  untuk membantu MAYC menyelesaikan hutangnya dengan bank melalui Danaharta dan juga hutang-hutang kecil yang dari pelbagai pihak adalah amat dihargai.

Untuk melaksanakan ini beliau telah mendapatkan sokongan dari pihak bank dan Danaharta dengan satu pihak menawarkan pinjaman dan satu pihak lagi menawarkan jumlah penyelesaian yang amat berpatutan yang belum pernah diterima oleh MAYC kerana tidak ada usaha kearah ini..

Dengan mendapatkan nilaian semula harta MAYC  yang disatukan  bank telah bersetuju untuk memberi pinjaman sebesar RM 15 juta  dengan Danaharta bersetuju untuk menurunkan hutang MAYC kepada paras RM 12 juta sahaja.  Datuk Azran hanya perlu menaikkan taraf Wisma Belia dan Wisma Tunku kepada hotel taraf biasa dengan perolehan yang sesuai untuk membayar pinjaman bank sebanyak RM 185,000 sebulan.

Setelah ini semua selesai dilaksanakan dan memandangkan bahwa syarikat Datuk Azran amat berupaya melaksanakan komitmentnya kepada bank dengan pelan pengurusannya yang cekap timbullah perasaan iri terhadap kemampuan Datuk Azran. Kalau dia boleh kenapa kita tidak.

Syed Abdul Rahman ( yang mewakili secara peribadi pimpinan Tan Sri Syed Hamid) telah menawarkan untuk membeli syarikat Dato Azran dan mengambil alih pengurusan Wisma Belia secara peribadi apabila MAYC ini sudah dapat dibubarkan oleh pimpinan Tan Sri Syed Hamid dan dibantu dengan adanya Akta Belia yang baru.

Mulai saat itu hubungan antara mereka sudah  mula renggang dengan  pihak Syed Abdul Rahman mula mutuskan hubungan dengan Datuk Azran yang akhirnya membawa kes ini kepengadilan untuk mendapatkan ” specific performance ” dari pihak mahkamah.

Adalah dijangkakan kes ini akan mengambil masa bertahun-tahun. Sementara itu, Syed Abdul Rahman dan Abu Bakar Shawkat Ali terus merampok dan menyamun segala hasil yang boleh diperolihi dari penjualan bilek Wisma Belia dan sewa ruang pejabat disitu.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: