MAJLIS AIDIL FITRI 1432H BERJAYA

Kesemua 25 meja yang disediakan pada Majlis yang berlangsung malam tadi di Royal Selangor Club telah dapat dipenuhi dengan beberapa orang tetamu yang berlegar-legar diluar dewan untuk sama-sama menghayati suasana yang amat meriah sekali dengan hadirnya ramai veteran-veteran MAYC.

Kelab Veteran MAYC amat menghargai sumbangan MAYC Kebangsaan pimpinan Akramsyah Sanusi yang menjadi tulang belakang kejayaan majlis tersebut. MAYC Kebangsaan sendiri telah memenuhi 10 buah meja yang ahli-ahlinya datang dari semua negeri keluali Kelantan dan Trengganu. Ramai yang mengirim sms untuk menyatakan kesal mereka kerana tidak dapat hadir.

Setelah Pengerusi JKK Penganjur Datuk Mohd Yusoff Hamid berucap, Pemangku Presiden Datuk Nasir Safar pula berucap untuk mengucapkan setinggi terima kasih diatas sumbangan dan pimpinan Tan Sri Sanusi Junid semasa menjadi Presiden MAYC Kebangsaan dan Pengasas Kelab Veteran MAYC Malaysia.

Dalam ucapan balasnya Tan Sri Sanusi Junid mengimbau kembali masa kegemilangan MAYC dimasa yang lampau dan menggesa generasi baru pimpinan MAYC supaya meneruskan perjuangan untuk membela nasib belia-belia negara dalam semua bidang. Kata nadi bagi perjuangan MAYC adalah Wisma Belia dan Wisma Tunku yang mesti diperjuangkan sebelum terlambat. Kedua bangunan inilah yang menjadi sumber ilham kepada semua pergerakan MAYC.

Majlis telah diserikan dengan persembahan nyanyian dan tarian kebudayaan sumbangan MAYC Perak.

Turut hadir dimajlis tersebut adalah tokoh-tokoh veteran MAYC termasuklah mantan Presiden Dato’ Syed Ahmad Idid, Dato Aziz Rahman, Datuk A Mutalib Razak dan ramai lagi.

MAYC Kebangsaan pimpinan Akramsyah Sanusi amat teruja dengan suasana majlis tersebut dan bertekad untuk menyelesaiakan masaalah MAYC yang ditinggalkan oleh Tan Sri Syed Hamid Albar dan Syed A Rahman Kuning.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: