PENGGUNAAN MEDIA BARU

Bukan sahaja golongan belia malah veteran sekali pun adalah disaran supaya memaksimumkan penggunaan media baru seperti laman blog dan laman sesawang bagi semua urusan harian.

Ini penting diberi perhatian kerana laman web dan blog merupakan sumber rujukan utama masa kini yang diguna pakai oleh semua pihak terutama golongan muda dalam mendapatkan pelbagai maklumat termasuk politik.

Orang sekarang terutamanya orang muda memang hanya bergantung pada media baru, mereka hendak tahu apa-apapun pasti melalui blog, tidak ada lagi rujukan pada buku malah mereka juga kurang gemar dengan surat khabar.

Oleh itu pemimpin MAYC perlu sedar senario ini dan mengambil pendekatan dengan menyalurkan maklumat menggunakan saluran seperti ini.

Kepentingan media baru turut disuarakan oleh semua pihak yang berkata banyak maklumat yang tersebar melalu laman pencarian yang disediakan oleh Google misalnya, yang boleh dimanfaat oleh MAYC.

MAYC tidak boleh bergantung kepada media tradisonal semata-mata seperti akhbar untuk menyebarkan maklumat terutama kepada ahli-ahlinya.

MAYC juga kena pandai gunakannya media baru ini untuk tarik sokongan dan menambahkan bilangan ahlinya.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: