PROGRAM MEDIA BARU

Seramai 20 orang ahli MAYC dan veteran telah hadir di program ketiga semalam bertempat di Bilek Bunga Raya, Pusat Belia Antarabangsa, Bandar Tun Razak, Kuala Lumpur.

Pemangku Presiden KVMM, Datuk Nasir Safar telah hadir untuk berucap. Beliau menasihatkan MAYC Kebangsaan dari kedua belah kelompok mengadakan perbincangan untuk mencari jalan penyelesaian kepada kemelut yang ada sekarang bagi menyelamatkan MAYC.

 

Sekiranya ini dapat dilakukan, tambahnya, satu mesyuarat agung perlu diadakan untuk memilih barisan kepimpinan yang baru yang boleh mewakili keseluruhan pergerakan MAYC.

Setelah itu barulah dapat dijalankan berbagai usaha untuk menyelamatkan harta benda MAYC.

Beliau yakin MAYC dapat digerakkan semula dibawah senario yang baru dan mampu menyelesaikan berbagai masaalah yang dihadapi selama ini termasuk harta MAYC.

Semua klompok dalam MAYC harus berkumpul semula dibawah satu barisan yang mantap dan lebih kukuh dari dahulu.

Akramsyah Sanusi, Presiden MAYC Kebangsaan, ketika berucap berkata pihaknya akan terus berusaha untuk  menggunakan media baru bagi memberi tekanan kepada pihak yang berwajib membuat keputusan yang tidak akan menghancurkan MAYC. Tambahnya MAYC perlu diselamatkan dengan apa cara jua.

Sessi menggunakan berbagai kaeadah media baru termasuk facebook, twitter dan sebagainya telah disampaikan oleh dua orang pakar bidang ini iaitu Uzaidi Udanis dan Zamie Zukie.

Program seterusnya akan diadakan pada 26hb Mach 2011 di Lapangan Terbang Kuala Trengganu. Semua pertanyaan mengenai program ini hendaklah dituju kepada Pengerusi MAYC Negeri Trengganu  Hj Karim Mohammad Talipon: 0199890946

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: