NEGARA NIKMAT BUAT WARGA EMAS

Australia adalah sebuah negara yang boleh dicontohi dalam berbagai bidang terutama sekali menyediakan prasarana buat warga emasnya. Tinjauan kami mendapati kebanyakan rakyat Australia amat menanti-nantikan waktu usia senjanya kerana sudah ada banyak kemudahan yang disediakan kerajaan mereka

.   

Disamping penerimaan wang pencen yang begitu lumayan, kemudahan perubatan dan rawatan yang begitu baik dan berbagai-bagai kemudahan lain, mereka juga mendapat kemudahan bercuti setahun sekali kemana-mana destinasi di Australia mengikut pilihan mereka. Percutian ini ditanggung sepenuhnya oleh Kerajaan Australia.

Penempatan semula warga emas dilokasi-lokasi tertentu juga disediakan oleh Kerajaan. Kawasan perumahan yang amat mesra warga emas juga disediakan bagi mereka yang mahu meneruskan hidup mereka saperti biasa. Kemudahan riadah, pengisian masa lapang dan berbagai-bagai lagi juga disediakan oleh pihak yang berwajib.

Dimana-mana sahaja kemudahan untuk warga emas disediakan tanpa perlu bersusah payah mencarinya. Terutama sekali di kenderaan awam. Warga emas diutamakan dan mendapat layanan utama dan sentiasa didahulukan.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: