AGM 26 SEPT BUKAN SAHAJA DIRAGUKAN MALAH MENCURIGAKAN

Dalam posting kita 13 Oktober yang lalu telah kami petik siaran akbar yang mengesahkan penyerahan tugas kepada YB Suraya Yaakob sebagai Presiden Penaja MAYC Kebangsaan pada 8 November 2009. Senarai nama-nama ahli JKK dibawah umur 40 tahun yang dilantik telah diserahkan kepada ROY selepas itu.

Malangnya JKK Penaja tidak dapat mengadakan AGM dalam masa yang diberikan kerana Presiden Penaja sendiri berumur lebih dari 40 tahun. Sungguhpun penyerahan kuasa  telah disempurnakan Tan Sri Syed Hamid dan Syed Abdul Rahman Kuning masih lagi berkuasa dan menghalang diadakan AGM untuk melantik JKK Kebangsaan yang sah.

Setelah beberapa kali mesyuarat diadakan dengan JKK  lama itu tidak ada sebarang kemahuan untuk mengadakan AGM yang sah.

Oleh yang demikian Pengerusi-pengerusi negeri telah mengambil initiatif untuk mengadakan AGM dan ini telah dapat dijalankan dengan baik pada 31hb Julai 2010 disatu lokasi diluar Wisma Belia untuk menggelakkan ganguan dan telah mengikut peruntukan perlembagaan MAYC Kebangsaan yang sedia ada.

Apabila terlantik Akramsyah Sanusi dan barisan JKKnya yang kebetulan tidak sehaluan dengan kedua individu tadi maka dipanggil satu lagi AGM pada 26 September lalu yang rata-rata dihadiri oleh mereka yang berumur lebih dari 40 tahun dan mereka yang masih dibangku sekolah.

Cara dan tujuan mengadakan AGM amaltlah mencurigakan. Apa pendapat anda ??

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: