ANTARA DUA MAYC

Jika diminta untuk memilih diantara dua, maka hanya satu yang boleh dipilih. Mustahil dua. Ini hakikatnya.

Oleh yang demikian Kelab Veteran memilih yang halal. Iaitu mesyuarat agung yang dipanggil orang pihak yang berhak dan berwajib.

Apabila mesyuarat agung tidak dapat diadakan selama lima tahun berturut-turut jangan disalahkan itu dan ini. Yang salah adalah pemimpin dan pengurusannya.

Jelas sekali pimpinan Tan Sri Syed Hamid yang dibantu oleh Syed Abdul Rahman tidak berupaya melaksanakan tugas saperti yang dikehendaki undang-undang. Mereka gagal. Lantas diberi amaran beberapa kali oleh pihak yang berwajib.

Pengerusi-pengerusi negeri telah mengambil insitaif untuk memanggil mesyuarat agung dan hasilnya amat memberangsangkan serta memberi nafas baru kepada pergerakan MAYC. Satu pertubuhan belia kebangsaan telah dapat diselamatkan. Ini adalah satu usaha murni dan akan diberkati Allah swt.

Walau bagaimana pun Allah swt tetap menduga keimanan pihak yang benar dengan membenarkan satu lagi mesyuarat agung diadakan oleh pihak yang sudah diharamkan. Maka terlantiklah satu JKK Kebangsaan yang haram dan akan melaksanakan tugas-tugas yang haram bagi mereka yang masih mahu berkuasa dan berkepentingan.

Disinilah terletaknya dugaan Allah swt. Sama-samalah kita doakan agar Akramsyah dan rakan-rakan seperjuangannya mendapat taufik dan hidayah dari Allah swt.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: