IFTAR BERSAMA TUN DR MAHATHIR

Satu majlis berbuka puasa bersama Tun Dr Mahathir Mohamed dan Tun Dr Siti Hasmah telah diadakan malam tadi di Dewan Banquet, Yayasan Kepimpinan Perdana, Prisint 8, Putrajaya.

Seramai 200 orang telah hadir termasuk JKK MAYC Kebangsaan dan Veteran MAYC.

Majlis telah dimulakan dengan ucapan Pengerusi Persatuan Pengusaha Stesen Minyak Petronas Dato Ramli Nor yang mengucapkan berbanyak terima kasih diatas pertolongan yang telah diberikan oleh Tun Dr Mahathir untuk membantu pengusaha stesen minyak Petronas.

Tun Dr Mahathir ketika berucap mengingatkan semua yang hadir betapa bertuahnya kita rakyat Malaysia yang hidup dalam keadaan yang aman dan serba mewah berbanding dengan rakyat Palestine yang masih tergugat dan menghadapi berbagai ancaman perang, penyakit dan kebuluran.

Tun meminta semua rakyat Malaysia membantu mereka-mereka yang bukan sahaja dari negara-negara Islam, malah dari mana-mana negara yang mengalami nasib yang sama.

Sebelum berbuka puasa Tun Dr Mahathir dan Tun Dr Siti Hasmah telah menyampaikan duit Raya kepada 50 orang  anak-anak yatim dari Rumah Nur Hikmah, Kajang, Selangor.

Majlis telah ditaja oleh Dynac Sdn Bhd dan Perdana Peace Foundation.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: