URUSAN DENGAN ROY BERES

Segala urusan dengan ROY telah selesai dilaksanakan dengan baik, kata Setiausaha Agung MAYC Kebangsaan Ahmad Ansor Batubara ketika berbincang dengan Setiausaha Kelab Veteran Taib Wahab semalam di Ipoh.

Katanya, pihak ROY telah menyambut baik usaha-usaha yang dijalankan oleh JKK MAYC Kebangsaan yang baru dilantik untuk memenuhi peraturan yang dikenakan oleh ROY bagi semua pertubuhan belia yang baru sahaja selesai menjalankan Mesyuarat Agung Tahunan masing-masing.

ROY juga telah menerima alasan yang diberikan oleh JKK MAYC Kebangsaan mengenai tidak adanya Penyata Kewangan Persatuan disertakan bersama dokumen-dokumen tersebut. Malah sewaktu penyerahan tersebut beberapa pandangan telah diberikan oleh pegawai berkenaan agar masalah yang sama tidak lagi berlaku pada MAYC.

Presiden dan Setiausaha Agung MAYC telah memberi akujanji bahwa perkara saperti itu tidak akan berulang dan memberi jaminan bahwa pentadbiran MAYC dimasa-masa akan datang akan diperkemaskan lagi untuk mematuhi segala peraturan yang dikenakan oleh ROY.

Taib Wahab mengunjungi Ahmad Ansor dipejabatnya semalam diIpoh dalam rangka lawatan ke semua MAYC Negeri.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: