WACANA KEPIMPINAN

Seramai 1000 orang terdiri dari veteran MAYC, Pergerakan pemuda Bahagian Pasir Gudang dan pemimpin NGO tempatan telah hadir di Wacana Kepimpinan Sabtu 29 Mei 2010 di Hotel M Suites untuk mendengar amanat YAB Tun Dr Mahathir Mohamad, mantan Perdana Menteri Malaysia.

Majlis dianjurkan dengan kerjasama Pergerakan Pemuda UMNO Bahagian Pasir Gubang dan telah dibiayai sepenuhnya oleh Mudra Resorces Sdn Bhd, tuanpunya Hotel M Suites.

Membuka tirai wacana tersebut, Tan Sri Sanusi Junid, Presiden Kelab Veteran berkata MAYC adalah satu-satu pertubuhan yang telah lama memperjuangkan konsep satu Malaysia yang sekarang ini di sebut Gagasan 1Malaysia, kerana ahli MAYC terdiri dari berbagai kaum dan menjalankan kegiatan menjurus kepada pencapaian matlamat tersebut. Semua prinsip yang terkandung didalamnya telah lama dilaksanakan oleh MAYC.

YAB Tun Dr Mahathir telah berucap selama lebih dari 1 jam mengenai berbagai cabaran yang perlu dihadapi oleh kepimpinan negara dan isu-isu yang bersangkutan dengan hubungan Malaysia dan Singapura.

Tun menyeru rakyat Malaysia untuk terus menyuarakan pendapat mereka dan bekerja keras untuk membangunkan Malaysia, supaya negara ini akan terus dihormati.

Selesai ucapan Tun menjawab berbagai soalan mengenai isu-isu semasa dengan mendapat tepukan bergemuruh dari semua yang hadir.

Wacana Kepimpinan saperti ini akan diadakan di Melaka, Trengganu, Kuala Lumpur dan beberapa negeri lain dalam masa yang terdekat.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: