MAYC KEBANGSAAN TIDAK LAGI SAH

Kerana tidak dapat mengadakan mesyuarat agung tahunan selama lima tahun berturut-turut, Tan Sri Sanusi Junid, Presiden Kelab Veteran MAYC menggangap MAYC Kebangsaan tidak lagi sah dan tidak berupaya lagi menaja penubuhan MAYC dibawah Pendaftar Belia yang baru. Dibawah Akta Belia yang baru hanya belia-belia dibawah umur 40 tahun sahaja yang layak menjadi anggota MAYC.

Beliau menyarankan agar ahli-ahli kelab MAYC yang sedia ada boleh bergerak terus sehingga berumur 40 tahun. Selepas itu boleh diterima terus menjadi ahli Kelab Veteran MAYC Malaysia yang telah didaftarkan dan diresmikan oleh YAB Tun Dr Mahathir Mohamad semalam di Johor Bahru.

“Selamat berjuang, membela agama, bangsa dan tanah air”, tambah beliau dengan keyakinan bahwa Kelab Veteran MAYC akan mempunyai bilangan ahli yang jauh lebih besar dari MAYC Kebangsaan dan akan terus mendukung gagasan 1Malaysia.

Advertisements

2 Responses

  1. Mesyuarat Agung Tahunan MAYC 2010 bakal dilaksanakan di International Institute of Advamce Islamic Studies (Dalam perkarangan INTAN Wilayah Tengah), Jalan Elmu off Jalan Universiti, Petaling Jaya, Selangor pada 31 Julai 2010 bermula jam 8.30 pagi. Dato’ Nasir Safar dijangka HADIR Merasmikan Mesyuarat Agung Tahunan MAYC 2010. Semua Perwakilan dijemput hadir. Selamat Bersidang!

  2. Syakur Alhamdullillah. Datanglah beramai-ramai supaya usaha kita untuk menyelamatkan MAYC dari kemusnahan akan berjaya dan diberkati Allah swt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: